Nagyvilág

Megfékezték az erdőtüzeket Törökországban

Lokman Ilhan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
Lokman Ilhan / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP

Törökországban keddre szinte teljesen sikerült megfékezni azokat az erdőtüzeket, amelyekből az elmúlt lassan két hétben legkevesebb kettőszázhetven ütött ki szerte az ország területén – írja az MTI az Anadolu török állami hírügynökségre hivatkozva.

A délnyugati Muğla tartomány két pontján folynak még oltási munkálatok, Milas és Köycegiz járásban. A köycegizi tűz tizenharmadik napja lángol. Levegőből és szárazföldről egyaránt igyekeznek megfékezni a lángokat. Az oltásban résztvevőket három repülőgép és tizennyolc helikopter is segíti.

Törökország ázsiai részén július 27-én lobbantak fel az első erdőtüzek, amelyek az üdülőövezeteiről híres Muğla és Antalya tartományban végezték a legnagyobb pusztítást. Csak Muğlában több mint 66 ezer hektár erdő vált a lángok martalékává, és csaknem 38 ezer embert kellett evakuálni az utóbbi két hétben. Törökország nyolcvanegy tartománya közül ötvennyolcban jelentettek erdőtüzeket.

A törökországi tűzvészek következtében eddig nyolcan haltak meg. Az oltási munkálatokat a hétvégén eső és lehűlés könnyítette. A tüzek keletkezésével összefüggésben nyomozás indult.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik