Nagyvilág

Már nem szingapúri a világ legjobb repülőtere

Ozkan Bilgin/Anadolu Agency via Getty Images
Ozkan Bilgin/Anadolu Agency via Getty Images

Közel egy évtized után már nem a szingapúri Changi repülőtér áll az élen a Skytrax listáján, melyen évről évre a világ reptereit rangsorolják, írja a CNN.

Az idei győztes a dohai Hamad nemzetközi repülőtér lett, amely az utóbbi esztendőkben folyamatosan kapaszkodott felfelé. Ez részben annak is köszönhető, hogy a Qatar Airways is nagyot megy az utóbbi időszakban, a katari kormány ugyanis egyaránt nagy összegeket tol a légitársaság és a reptér fejlesztésébe is, az eredmény pedig rendkívül látványos.

A Qatar Airways átszálló utasai a Hamad reptéren a várakozási időtől függően ingyenes városnéző túrákat és szállást kapnak, de grátisz élelmet is biztosítanak a számukra.

A Changi repülőtér egyébként rögtön a harmadik helyig csúszott vissza, az ezüstérmes a Tokiói nemzetközi repülőtér lett. A top tízet Európa és Ázsia uralja, az országok közötti versenyt pedig Japán nyerte meg, hiszen az élen három reptérrel is képviselteti magát.

A top 10:

  1. Hamad nemzetközi repülőtér (Katar)
  2. Tokiói nemzetközi repülőtér (Japán)
  3. Changi repülőtér (Szingapúr)
  4. Incshoni nemzetközi repülőtér (Dél-Korea)
  5. Narita nemzetközi repülőtér (Japán)
  6. Müncheni repülőtér (Németország)
  7. Zürichi repülőtér (Svájc)
  8. London-Heathrow-i repülőtér (Nagy-Britannia)
  9. Kanszai nemzetközi repülőtér (Japán)
  10. Hongkongi nemzetközi repülőtér (Hongkong)
Kapcsolódó
Ha minden reptér így működne, esélyük se lenne a terroristáknak
Évi 16 millió utast szolgál ki az izraeli Ben-Gurion repülőtér. Kilométerekkel a terminálok előtt megállítják a kocsikat, de csak a gyanús személyek járműveit kutatják át. Vallják, hogy a reptér nem katonai kiképzőtábor, a rendszer kulcsszereplői a kiképzett őrök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik