Nagyvilág

Elpusztult a világ legmagányosabb medvéje, miután megtapasztalhatta a szabadságot

Facebook / Four Paws
Facebook / Four Paws
Élete legvégén megtapasztalhatta a szabadságot Jambolina, a világ legmagányosabb medvéje. A 12 éves nőstényt kicsi korától kezdve ketrecben tartották és egy cirkuszban dolgoztatták, amíg az állatvédők ki nem szabadították.

Egy rutinműtét közben pusztult el új otthonában, egy  svájci rezervátumban Jambolina, akit a világ legmagányosabb medvéjeként ismertek – írja a brit Metro.

A svájci Alpokban működő Arosa Bärenland menhely munkatársait lesújtotta a halálhír, de azt közölték, örülnek, hogy ha csak rövid időre is, tízévnyi rabság után Jambolina kicsit belekóstolhatott a szabad életbe, melyre született.

Jambolina majdnem az egész életét magányosan élte le, egy ukrajnai cirkuszban, ahol egy apró ketrecben tartották. A nőstényt 2020 decemberében állatvédők mentették meg, majd a menhelyre szállították. A medve először zavart és ideges volt az új környezetben, de hamar sikerült alkalmazkodnia.  Miután életében először téli álmot alhatott, Jambolina májusban összebarátkozott egy Meimo nevű hímmel is, akit két évvel korábban Albániából menekítettek ki.

A nőstény medvére augusztus 5-én sterilizáció és fogászati beavatkozások vártak, de sajnos, nem sokkal az altatás után leállt a légzése, és az orvosok már nem tudták újraéleszteni.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik