Nagyvilág

Megverte a rendőr a kislányát jeges tóba dobó férfit, most bűnösnek vallotta magát

Az amerikai kisváros egy emberként áll ki az exrendőr mellett, szerintük a kislány apja megérdemelte, amit kapott.

Fenekestül felforgatta a Missouri állambeli Greenwod közösségét a város egykori rendőrfőnökének ügye, akinek bántalmazás miatt kellett bíróság elé állnia. A helyiek kiálltak az exrendőr mellett és követelik, hogy ejtsenek minden ellene felhozott vádat. A történtek fényében ez egyáltalán nem meglepő.

Az 51 éves Greg Hallgrimson a Daily Mail szerint társával együtt még 2018 decemberében mentett ki egy hathónapos csecsemőt egy befagyott tóból. A kislányt a saját apja, a 31 éves Jonathon Zicarelli dobta a vízbe, majd ezután besétált a kapitányságra, ahol beszámolt a rendőröknek a tettéről.

Hallgrimson egy másik rendőrrel a helyszínre ment, ahol rögtön kiszúrták az arccal felfelé lebegő, eszméletlen csecsemőt. Miután kimentették, derült ki, hogy a gyerek szája tele ment sárral, a szája és a tüdeje is megtelt vízzel. A rendőrök a helyszínen próbálták felmelegíteni és újraéleszteni a gyereket, amíg a mentők a helyszínre nem érkeztek, végül utóbbiak súlyosan kihűlt állapotban vitték kórházba. Csodával határos módon, de sikerült megmenteni az életét.

A kislány apja, a mentális problémákkal küzdő Zicarelli később azt mondta, egy napon keresztül gondolkodott rajta, hogy végeznie kellene a gyerekkel, tettét pedig az indokolta, hogy le akarta venni a felesége válláról a terheket, aki egyre nehezebben viselte az ünnepek miatti stresszt. A szavai nem hatották meg az eljáró szerveket, különösen Hallgrimsont nem:

a rendőr az őrizetbe vételt követően a földre lökte a megbilincselt férfit, többször megütött és azt kiabálta neki, „megérdemled a halált”.

A rendőr ellen eljárást indítottak, aki ezt követően azon nyomban le is mondott a posztjáról. A már említett helyi közösség egy emberként áll ki a férfi mellett, többször is nyilvánosan állást foglaltak, miszerint a kislány apja megérdemelte azt, amit a rendőrtől kapott.

Hallgrimson ügyvédje a sajtónak csak annyit mondott, bíznak benne, hogy a bíróság figyelembe fogja venni az ügy körülményeit.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik