Nagyvilág

Szijjártó: Magyarországon senkit nem figyeltek meg a munkája miatt

Artur Widak / NurPhoto / AFP
Artur Widak / NurPhoto / AFP

Jogi vandalizmussal vádolta meg az Európai Bizottságot Szijjártó Péter a portugál köztévének adott keddi interjújában, írja az Euronews. A külügyminiszter úgy véli, a Bizottság csak a melegellenes pedofiltörvény miatt nem fogadta el a magyar helyreállítási tervet.

Ahogy arról korábban beszámoltunk, az Európai Bizottság hét uniós tagállam, köztük Magyarország esetében hosszabbítja meg a koronavírus-járvány okozta gazdasági károk utáni talpraállás finanszírozását segítő helyreállítási tervről szóló tárgyalások határidejét. A brüsszeli testület egészen pontosan azt vetette fel, hogy a határidőt szeptember 30-ig hosszabbítsák meg.

Az Európai Bizottság elnöke már kért egy időpontot a bejelentésre. Aztán amikor elfogadtuk, a parlament elfogadta a gyerekvédelmi törvényt, az Európai Bizottság azonnal újabb mesterséges, hamis feltételeket szabott. Összekevertek egymástól független ügyeket. Ez jogi huliganizmus, jogi vandalizmus

– fogalmazott Szijjártó ezzel kapcsolatban.

A Pegasus-ügyről a külügyminiszter úgy nyilatkozott, „Magyarországon senkit nem figyeltek meg pusztán a munkája, a hivatása miatt”. Arra viszont a kormány többi tagjához hasonlóan ő sem válaszolt, hogy az állami szervek használták-e az izraeli kémprogramot.

Azt a kérdést, hogy ezt vagy azt a technológiát használtuk-e, nem is értem. Az összes titkosszolgálat lehallgat és megfigyel embereket, olyanokat, akik szerintük veszélyt jelentenek a nemzetbiztonságra

– mondta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik