Nagyvilág

Videón, ahogy a mobilozó sofőr miatt a kamion belerohan egy furgonba

A brit kamionos már börtönbüntetését tölti.

Egy brit kamionsofőr rettenetes vezetési stílusából egyenesen következett az általa okozott elkerülhetetlen karambol.

Most közölte egy tavaly augusztusi baleset videóját a sussexi rendőrség – méghozzá azzal a szándékkal, hogy bemutassa, mennyire veszélyes lehet a figyelmetlen vezetés.

A felvételen egy Derek Holland nevű kamionsofőrt láthatunk munka közben. A hatóságok szerint a férfi – fedélzeti kamera által rögzített – útja során (a többi között) a következő kihágásokat és furcsaságokat követte el:

  • szinte megállás nélkül a mobilját nyomkodta,
  • egész útja során kicsatolt biztonsági övvel közlekedett,  csak egy üres csatot dugott be, hogy a visszajelző ne csipogjon. Amikor látott egy rendőrautót, becsatolta az övét, de amint elhagyta a járőrautót, már vissza is tért a korábbi megoldáshoz,
  • egy banán megpucolásának időtartama alatt egyik kezével sem fogta a kormányt.

A súlyos balesetet végül a folyamatos mobilozás okozta – a felvételen gyönyörűen láthatjuk, hogy épp az üzenetküldéssel van elfoglalva,

ezért az utolsó (utáni) pillanatban veszi észre a sávjában veszteglő rabszállító furgont, amibe minimális fékezés után rohan bele, három ember sérülését okozva ezzel (egy fogvatartott, egy kísérő őr és a sofőr is megsérült).

Derek Holland kihallgatása során elismerte, hogy vezetési stílusa „aggodalomra adhat okot”. Három és fél év szabadságvesztésre ítélték.

 

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik