Nagyvilág koronavírus

Összeverték az egészségügyi minisztert az elnök unokaöccsei

Közvetlenül azután, hogy anyjuk, a tádzsik elnök nővére belehalt a koronavírusba.

Emomali Rahmon tádzsik elnök három unokaöccse súlyosan megverte a közép-ázsiai ország egészségügyi miniszterét és más tisztségviselőket, miután édesanyjuk, az elnök nővére meghalt koronavírusban – írja helyi forrásokra hivatkozva a Szabad Európa.

Belügyi és egészségügyi minisztériumi tisztségviselők hétfőn jelentették, hogy Jamoliddin Abdullozoda egészségügyi minisztert, Kholmuhammad Rahimzodát, az elnök orvosi központjának vezetőjét, valamint számos más egészségügyi tisztviselőt és orvost támadtak meg július 20-án, amikor Rahmon 64 éves nővére, Qurbonbi Rahmonova belehalt a koronavírusba. A miniszter és más egészségügyi tisztségviselők súlyosan megsérültek a támadásokban.

A lap szerint előzetes vizsgálat indult a történtekkel kapcsolatban, így a kormány vagy a hatóságok részéről senki nem kommentálhatja az ügyet. Az viszont beszédes, hogy az egészségügyi miniszter nem volt jelen azon a július 26-i sajtótájékoztatón, amit abból az okból rendeztek, hogy az Egyesült Államok 1,5 millió adag koronavírus elleni vakcinát adományozott Tádzsikisztánnak. Az újságírói kérdésre, hogy a miniszter távolléte összekapcsolható-e a verésekről szóló pletykákkal, Sodikhon Dzsamsed egészségügyi miniszterhelyettes nem válaszolt.

Rahmon nővérét július 21-én temették el. Bár a halál hivatalos okát nem hozták nyilvánosságra, a tádzsik főváros egyik kórházának orvosai szerint koronavírusban halt meg, hiába hívtak a tádzsik hatóságok Németországból, Oroszországból és Üzbegisztánból is orvosszakértőket a kezelésére.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik