Roberto Pfeil / afp
Nagyvilág

Egy ember biztosan meghalt a leverkuseni robbanásban

Egy ember meghalt és tizenhat munkás megsérült, amikor robbanás történt a németországi Leverkusen egyik vegyipari gyárában. A sérültek között két súlyos állapotú van, négy embert pedig eltűntként tartanak nyilván.

Kölner Stadt-Anzeiger című napilap azt írta, hogy a robbanás a Buerrig negyedben történt a vegyipari park egyik szemétégető üzemében. Az újság szerint a füstfelhő északnyugati irányban Burscheid és Leichlingen városok felé haladt. A környéket egy nagy fekete füstfelhő lepte el. A dpa német hírügynökség beszámolója szerint a hatóságok kérték a lakosokat, hogy maradjanak otthon, és tartsák zárva az ablakokat és az ajtókat.

A Kölntől mintegy 20 kilométerre északra, a Rajna partján fekvő Leverkusenben található Chempark telephely üzemeltetői közölték, hogy a robbanás oka tisztázatlan. A Twitter közösségi oldalon arról írtak, hogy tűzoltókat és a szennyezés mértékét felderítő járműveket vetettek be.

A kölni rendőrség közölte, hogy nincs információjuk a robbanás okáról vagy méretéről. Egyben arra kérték a lakosokat, hogy ne menjenek a szabadba, és figyelmeztették a a városba tartókat, hogy kerüljék el a környéket. Több közeli főútvonalat is lezártak. Kiterjedt mértékű károkról számoltak be.

Uwe Richrath polgármester szerint mindent megtesznek, hogy a helyzet mielőbb rendeződjön. Tragikus napról beszélt Leverkusen számára.

(MTI)

Ajánlott videó