Nagyvilág

Kórházak és metróállomások állnak víz alatt Londonban

JUSTIN TALLIS / AFP
JUSTIN TALLIS / AFP

Több mint ezer hívást fogadott a londoni tűzoltóság hétfő hajnalig a brit fővárosra szakadt hatalmas esőzés után – írja az Evening Standard című lap. Az egyik legnagyobb brit egészségügyi vagyonkezelő, a Barts Health Trust, amelyik öt kórházat működtet Londonban, súlyos károkat jelentett, miután víz árasztotta el a Whipps Cross Kórház pincéjét. Az áradás súlyosan megrongálta a kórház elektromos hálózatát. Mint írták, a Newham Kórház szintén érintett a zivatarkárokban.

A hirtelen lezúduló csapadék miatt több metróállomás is víz alá került, így például a kelet-londoni Central Line egyes részeit hétfőn reggel lezárták, amíg a mérnökök az időjárás okozta károk javításán dolgoztak. A londoni buszok, taxik és személyautók szintén megszenvedték az ítéletidőt.

Vasárnap este sokan több mint három órára rekedtek London délnyugati részén, miközben a rendőrség próbálta a forgalmat úgy irányítani, hogy az elárasztott részeket elkerülje a forgalom.

London egyik elővárosában, Worcester Parkban a tűzoltók egy családot menekítettek ki gumicsónakban, miután a kocsijukat elzárta az emelkedő víz.

A Newham és a Whipps Cross kórházak közben megerősítették, hogy sürgősségi osztályaikat is elárasztotta a hírtelen lezúduló eső. A Whipps Cross Kórház szóvivője arról beszélt, hogy az intézmény még mindig működési zavarokkal küzd a tegnapi heves esőzések miatt. Mint mondta, a kórházban lemondták az összes mai napra tervezett műtétet, szünetel a járóbeteg-ellátás, a mentőket pedig átirányítják más kórházakhoz, amíg az intézmény megtisztításán és fertőtlenítésén dolgoznak a szakemberek.

A BBC News azt írta, hogy a londoni St. James Parkban vasárnap 41,6 milliméter eső esett.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik