Nagyvilág koronavírus

Halálra gázolt egy teherautó egy nőt, aki annyira félt a vírustól, hogy 9 hónapig ki sem mozdult otthonról

Google Maps
Google Maps
Egy 62 éves brit nő annyira félt a koronavírustól, hogy kilenc hónapon át ki sem tette a lábát otthonról. Aztán az első alkalommal, amikor kimozdult, elgázolta egy tolató teherautó.

Sarah Lewis az egészségi állapota és a kora miatt a veszélyeztetettek csoportjába tartozott, amikor 2020 márciusában berobbant a koronavírus-járvány. Az idős asszony féltette az életét, ezért kilenc hónapon át el sem hagyta a házát – írja a brit Metro.

A dorseti Weymouthban élő Lewis 2020. november 16-án hagyta el először az otthonát, amikor az autóját vitte szervizbe. Miután letette a kocsit, át kellett mennie az út túloldalára, ahol már várta a taxi, ami hazavitte volna. Sarah Lewis azonban soha sem ért oda a taxihoz, mert elgázolta egy tolató teherautó. Az idős asszony a helyszínen belehalt a sérüléseibe.

A tragikus balesetben lefolytatott eljárás a napokban zárult le. A hatóságok megállapították, hogy a szemtanúk és a szakértők vallomásai, valamint a közlekedési kamerák képei alapján, Karl Stantont, a teherautó sofőrjét nem terheli semmilyen felelősség.

Stanton egy mellékutcába akart befordulni, de a járműve nem fért be az ott parkoló autók miatt, ezért kénytelen volt visszatolatni. A férfi ellenőrizte a tükröket, és lassan hajtott, de Sarah Lewis éppen a holttérben állt. Az idős asszony a maszkját igazgatta, ezért csak akkor vette észre a teherautót, amikor már túl késő volt.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik