Nagyvilág

Online vagy offline? Milyen konferenciát szervezz idén nyárra? (X)

Az online és offline konferenciáknak számos különböző előnyük van. De melyiket lenne érdemes idén nyárra szervezned a célközönséged számára? Összeszedtük a legfontosabb érveket az online és offline események mellett, hogy megkönnyítsük a döntésed!

Mik az online konferenciák előnyei?

Bárki kényelmesen részt vehet rajtuk
A virtuális rendezvények nincsenek térhez kötve, ezért rengeteg embert elérhetsz a világ minden tájáról. Ennek köszönhetően mindenki otthona kényelmében, akár a kanapéról is megtekintheti az internetes eseményed.

Költséghatékonyabbak lehetnek
Amíg az offline események meghatározó része a logisztika, addig egy online rendezvény sikere leginkább az előadó felkészültségén, illetve a kép- és hangminőségen múlik. Éppen ezért lehet olcsóbb, mintha egy nagy csarnokban vagy szabadtéri helyen rendeznéd meg a konferenciát.

Környezetbarátak
Mivel mindenki a saját otthonából lehet jelen a virtuális rendezvényen, ezért nincs szükség utazásra. Emellett neked, mint szervezőnek sem kell teherautókat bérelni a technikai eszközök szállításához. Ha a célközönséged kifejezetten környezettudatos, ez egy remek szempont lehet az online rendezvények mellett.

Mik az offline konferenciák előnyei?

Kevésbé kalandozik el a közönség figyelme
A személyes jelenlét jobban motiválja a közönség tagjait, hogy valóban odafigyeljenek. Ugyanis a konferenciára fel kell öltözniük, valamennyit utazniuk is szükséges, így jobban megbecsülik az ott töltött időt.

Nagyobb a közösségi élmény
Az ember társas lény. Pontosan emiatt jóval könnyebben vagyunk képesek személyesen kapcsolatot kialakítani például a közönség többi tagjával. Emellett a közösség ereje rendkívül erős, amelynek köszönhetően még azok is nevetnek egy poénon, akik egyébként otthon néma csendben hallgatnák végig az előadást.

Formálisabb az esemény
A konferencia szó hallatán a legtöbb embernek még mindig a székek hosszú sorai és a nagyszínpad jutnak az eszébe. Az offline rendezvényeken pedig mindenki elegánsan és a legjobb formáját mutatva szokott megjelenni, hiszen legalább olyan fontosnak tartják, mint a hivatalos események többségét.

Hogyan válassz?

●       Készíts költségvetést egy offline és online konferencia szervezésére is! Így a konkrét számok láttán sokkal könnyebben dönthetsz.

●       Mérd fel a célközönséged igényeit! Minden a közönségeid elvárásain és szokásain múlik. Amíg a fiatalabb korosztály szívesebben vesz részt online konferenciákon, addig az idősebbek a hagyományos, személyes részvételt kívánó eseményekre látogatnak el inkább.

Az online és offline konferenciáknak megvannak a maguk előnyei és hátrányai. Először is a célközönségedet kell minél jobban megismerned, hogy rátapints az igényeikre. Másodszor pedig a költségvetésed, illetve a technikai felszerelésed alapján célszerű döntened, hogy offline vagy virtuális eseményt rendezz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik