Ludskeprava / Facebook
Nagyvilág

Kiosztották az Év homofóbja „díjat” Szlovákiában

Idén a védelmi miniszter kapta a legtöbb szavazatot.

A Paraméter szerint Jaroslav Naď azzal a magasröptű gondolatával győzte le a többi melegellenes kijelentéssel előálló politikust (így pártbeli főnökét Igor Matovicot és Robert Fico egykori kormányfőt), hogy támogatja a

regisztrált partnerséget, de nem a homoszexuálisok számára.

A homofóbia elleni világnap alkalmából immár kilencedszer megtartott szavazáson bárki jelölhetett és szavazhatott. A díjazott szavait az emberi jogi intézet képviselője, Alena Krempaská felháboríónak nevezte.

Ha nem lenne annyira szánalmas, akár viccesnek is tarthatnánk a miniszter kijelentését. Mit szólna a miniszter egy katonák nélküli hadsereghez?

A védelmi miniszter „elismerése” egy stilizált piktogram, amely azért tartalmazza a 4 százalékot, mert ez jelképezi a saját nemükhöz vonzódók arányát a teljes lakosságon belül Szlovákiában.

A díjat odaítélő szervezet Facebook-oldalán azt írták, a gyűlölet terjesztése helyett a politikusoknak valós problémákkal kellene foglalkozniuk, rá kellene jönniük, csak saját alkalmatlanságukat leplezik le, ha agitálnak az  LMBTQ-jogok ellen, mert erre egyre kevésbé vevők Szlovákiában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik