Nagyvilág

Büntetésük letelte után sem engednek szabadon több szexuális ragadozót Németországban

Elkábították a gyerekeket, akiket aztán a fővádlott anyjának tudtával bántalmaztak, akár napokon át.

Elítélték az utóbbi évek egyik legnagyobb szabású pedofil bűncselekmény-sorozatának több elkövetőjét kedden Németországban. Az MTI azt írja, az ügy fővádlottját a büntetése letelte után sem engedik szabadon. A 28 éves informatikust 14 év szabadságvesztésre ítélte a münsteri bíróság, a bűnismétlés veszélye miatt azonban a büntetés letöltése után határozatlan idejű szabadságvesztést jelentő, úgynevezett biztonsági őrizet vár rá.

A különösen szigorú ítélet oka, hogy a bíróság bizonyítottnak látta, hogy a férfi 29 esetben súlyos szexuális visszaéléseket követett el élettársa kisfia és más gyermekek ellen. Bűnpártolás miatt elítélték a fővádlott 46 éves édesanyját is, ő öt évet kapott.

A férfi és három bűntársa tudatmódosító – úgynevezett K.O. – cseppekkel elkábított gyermekeket bántalmazott, több esetben napokon át folyamatosan. Tetteikről felvételeket készítettek, amelyeket darkneten terjesztettek. Az elsőrendű vádlott bűntársait 10 év, 11 év hat hónap, illetve 12 év szabadságvesztésre ítélték. Ők is biztonsági őrizetbe kerülnek büntetésük letöltése után.

Az eset az Észak-Rajna-Vesztfália tartományi Münster egy úgynevezett városi kiskertes (Schrebergarten) övezetében történt. Az áldozatokat a fővádlott édesanyjának kiskerti házában bántalmazták. A nőt azért ítélték el, mert tudta, hogy mit művelnek házában, de nem tett semmit a bűncselekmények megakadályozásáért. Az elsőrendű vádlott 2019 tavaszán bukott le. A rendőrség 30 órányi videóanyagot talált az üggyel kapcsolatban lefoglalt adathordozókon. A felvételeken feltűnő bűnelkövetők utáni nyomozás még nem ért véget, legutóbb júniusban fogtak el egy újabb gyanúsítottat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik