Nagyvilág

Képzelt lottónyereményért ölt meg két nőt az ördöggel szövetkező tinédzser

Adrian DENNIS / AFP
Adrian DENNIS / AFP

Bűnösnek talált kedden a brit bíróság egy bevándorló hátterű brit tinédzsert, aki két nőt ölt meg egy képzelt lottónyeremény fejében. A most 19 éves Danyal Husszein két áldozatai egy 46 és egy 27 éves nő volt, egy északnyugat-londoni parkban szúrt le őket még tavaly júniusban.

A Reuters híradása szerint Husszein azért hajtotta végre a gyilkosságokat, hogy teljesítse azt a szerződését, amelyet állítása szerint egy „Lucifuge Rofocale” nevű démonnal kötött, és saját vérével írt alá. A képzelt szerződés szerint a fiatal férfinak félévente legalább hat áldozatot kellett volna szednie, amíg ezt a szabadsága és a fizikai adottságai lehetővé teszik – közölte a rendőrség. A tetteiért cserébe a kitalált történet szerint hatalmas lottónyeremény várta volna.

A nyomozást vezető Simon Harding főfelügyelő azt mondta, teljesen biztos benne, hogy a fiatalember további gyilkosságokat követett volna el, ha el nem kapják.

A gyilkos az egyik áldozatát nyolc, a másikat huszonnégy késszúrással ölte meg. Husszein a gyilkosságok után a holttesteket egy erdős részre vitte, itt talált rájuk másnap összeölelkező pózban az egyik áldozat barátja.

Az édesanyjával élő gyilkost a helyszínen talált vérnyomok alapján azonosították, és úgy vélik, mivel a gyilkosságok során ő maga is megsérült, ezért nem tudott további áldozatokat szedni. Amikor a nyomozók átkutatták a házat, megtalálták a „szerződését” emellett sátáni szimbólumokat és kézzel írt okkult iratokat is lefoglaltak bizonyítékként.

Huszein mindvégig tagadta a gyilkosságokban való részvételét, azt állítva, hogy egy összeesküvés áldozat lett, de a londoni Old Bailey bíróság bűnösnek találta a gyilkosságokban.

A rendőrség szerint nem világos, hogy a fiatal férfit miként ragadta el az okkultizmus. Az kiderült, hogy volt hozzáférése a dark webhez, de nem tudtak hozzáférni a fiókjaihoz, mivel a jelszavait nem volt hajlandó megadni, és az iPadjét sem sikerült feltörni.

Az ügy nyomozása kapcsán két rendőrt is megvádoltak hivatali visszaéléssel, amiért a gyilkosság helyszínén nem odaillő fényképeket készítettek, és ezeket megosztották a WhatsApp-on.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik