Nagyvilág

Egy nő arra ébredt, hogy egy szervál van az ágyában

Egy atlantai nő szerda reggel arra riadt fel, hogy egy ismeretlen macska ugrott be az ágyába. Aztán még jobban megijedt, amikor rádöbbent, hogy nem is macska az – számolt be a CNN.

Kristine Frank agyán átvillant, hogy hiúz vagy leopárd lehet, de azt sem tudta, hogy vajon egy kölyök, netán anyaállat helyezkedik el pár centire az arcától. A nő mindenesetre rettegve hagyta el lassan a szobáját.

Később kiderült, hogy a váratlan vendég egy szervál volt, amely az után ment be a házba, hogy férje kivitte a kutyájukat, és nyitva hagyott egy ajtót. Az Afrikában honos ragadozót végül szintén a férj engedte ki a szobából, így elhagyhatta az otthonukat, és felszívódott, azóta sem találják.

A nem háziasított macskafélék birtoklása Georgia államban illegális, szövetségi törvények azonban nem tiltják, a velük való kereskedés sincs megfelelően szabályozva Amerikában, ami azt eredményezi, hogy számos vadmacskafaj számára természetellenes körülmények között, magánházakban éli életét, veszélyeztetve a közösség többi tagját – hívta fel a figyelmet az eset kapcsán az Animal Legal Defence Fund nevű, az állatok védelmében jogi úton fellépő szervezet.

Kristine Frank azóta sem nyugodott meg, hiszen mint mondja, biztosan oka van annak, hogy nem lehet ilyen állatot tartani, ebből következően nem tudhatja, hogy mire lehet képes.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik