Nagyvilág koronavírus

Hat kétszer beoltott ember is meghalt koronavírusban a Seychelle-szigeteken

Vasvári Tamás / MTI
Vasvári Tamás / MTI

A 98 ezer lakosú, Kelet-Afrikában található turistaparadicsomban, Seychelle-szigeteken hat olyan ember halt meg, akik megkapták minden szükséges oltásukat a koronavírus ellen – derül ki a Bloomberg cikkéből. Közülük öten Covishieldet kaptak (ez az AstraZeneca Indiában gyártott vakcinája), egy elhunyt Sinopharmmal volt oltva. A Covishieldet főként 60 év felettieknek adják az országban.

Mind a hat elhunytnak komoly alapbetegsége is volt, de a cikkből nem derül ki, hogy ezek mik voltak, illetve hogy hány évesek voltak az elhunytak.

Május eleje óta újra erőre kapott a járvány a Seychelle-szigeteken, legalábbis nőnek az esetszámok. Ezt az indiai (delta) mutánssal hozzák összefüggésbe.

Nemrég írtunk arról, hogy új járványhullámok kezdődtek főként olyan országokban, amelyek javarészt kínai vakcinát használnak:

Kapcsolódó
Új járványhullámok kezdődtek a kínai vakcinákkal oltó országokban
Bahrein, Chile, Mongólia és a Seychelle-szigetek is túlnyomó többségben kínai vakcinát vásárolt. Ezekben az országokban a magas átoltottság ellenére jelenleg is magas a fertőzésszám, még ha a beoltottaknál kevésbé súlyos is a betegség lefolyása.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik