Nagyvilág europoli

Amint átvette az EU vezetését, jóvá is hagyták a szlovén segélycsomagprogramot

Az Európai Bizottság pozitívan értékelte és elfogadta Szlovéniának a koronavírus-járvány okozta válság utáni helyreállítást célzó programját, így az ország 2,5 milliárd euró támogatást kap a helyreállítási és rugalmassági európai uniós pénzeszköz keretében.

Az Európai Bizottság közölte: az uniós bizottság úgy döntött, hogy zöld jelzést ad Szlovénia helyreállítási tervének, ami ötvözi a zöld és a digitális átmenetet segítő befektetéseket a betegek hosszú távú gondozását, az egészségügyet és a nyugdíjrendszert érintő reformokkal.

A Next Generation EU nevű uniós helyreállítási alap 2,5 milliárd eurós finanszírozást biztosít a szlovén tervek megvalósításához olyan módon hogy az EU 1,8 milliárd euró összegű támogatás mellett 705 millió euró hitelt folyósít a helyreállítást segítő és az ellenálló-képességet javító uniós eszköz (RRF) keretében. Az uniós finanszírozás kulcsfontosságú szerepet játszik abban, hogy Szlovénia erősebben kerüljön ki a koronavírus-járvány okozta gazdasági és társadalmi válság nehézségeiből – közölték.

(MTI)

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik