Nagyvilág

Németországot rendesen elöntötték a kánikulát követő hideg esőzések

Miközben Magyarországon megváltásként várjuk a hét közepére ígért lehűlést, Németországba már hétfő este betört és durva viharokkal pusztít az időjárás-változást hozó frontrendszer.

A német híradások szerint főként az ország dél vidékein súlyos a helyzet: a heves esőzések utakat, autópályákat öntöttek el, több helyről földcsuszamlást is jelentettek.

A zivatarok erősségét jellemzi, hogy egyetlen óra alatt akár 50 liter csapadék zúdulhat le négyzetméterenként. Ráadásul sok helyen jégeső formájában érkezett a csapadék.

A Német Meteorológiai Szolgálat (DWD) szóvivője kedden reggel közölte, hogy a viharok első hulláma átment ugyan a dél-német területek felett, de a rossz időnek koránt sincs vége. A Baden-Württemberg és Bajorország felett kialakult vihar részben Csehországba húzódott, a heves esőzés és a zivatarok továbbra is veszélyt jelentenek.

A vihar eddig leginkább a Saar-vidéket, Pfalz és Hessen déli részét, Türingiát, Szászországot, Baden-Württembergot és Bajorországot érintette.

A hírek szerint csak Stuttgartban 330 esetben volt szükség a tűzoltóság beavatkozására. Megrongálódott a stuttgarti Állami Operaház épülete is, a tető burkolatának egyes részeit le kellett takarni. A vihar szobrokat is ledöntött,  Altensteig községből pedig földcsuszamlásokról számoltak be.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik