Nagyvilág

Ellenzéki miniszterelnök-jelöltek: Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője

Orbán Viktor Facebook-oldala
Orbán Viktor Facebook-oldala

Az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei szerint Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője, ezért levélben fordultak az Európai Unió tagállamainak vezetőihez, hogy Magyarország az EU tagja maradjon 2022 után is, áll a hat jelölt által aláírt közleményben, amelyet a Demokratikus Koalíció, az MSZP és a Jobbik is eljuttatott az MTI-hez kedden.

A Dobrev Klára, Fekete-Győr András, Jakab Péter, Karácsony Gergely, Márki-Zay Péter és Pálinkás József által jegyzett közleményben azt írták:

Orbán Viktor az Európai Tanács múlt heti ülésén világossá tette: egyértelmű szándéka kivezetni Magyarországot az Európai Unióból.

Hozzátették: az ellenzéki pártok miniszterelnök-jelöltjei tisztában vannak vele, hogy Magyarországnak csak uniós tagállamként van jövője.

Úgy fogalmaztak: levelük célja kifejezésre juttatni erős, egységes elhatározásukat, hogy Magyarországot megtartsák az európai nemzetek családjában. Rögzítették: Magyarország uniós tagsága a magyarok elsöprő többségének támogatását élvezi.

Orbán Viktornak semmilyen mandátuma nincs arra, hogy felelőtlen politikájával éket verjen országunk és az Európai Unió közé

– fogalmaztak a közleményben, hozzátéve: „amikor pedig értelmetlen javaslatokat tesz közös európai intézményeink lebontására vagy megbénítására, azt semmiképpen sem teheti a népünk nevében”.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik