Nagyvilág

Bűnösnek találták a francia nőt, aki agyonlőtte az őt évtizedeken át erőszakoló mostohaapját

JEFF PACHOUD / AFP
JEFF PACHOUD / AFP

Előre megfontolt szándékkal elkövetett emberölés vádjában bűnösnek találták a francia nőt, aki azt követően végzett mostohaapjával, hogy az 12 éves korától erőszakolta őt és később feleségeként kezelte, írja a Guardian.

Valérie Bacot több mint 20 évig élt erőszakban, Daniel Polette-től négy gyermeke született.

A nő azt már nem bírta elviselni, hogy a férfi prostitúcióra kényszerítette őt, és attól is tartott, hogy a lányukat is bántani fogja, ezért lelőtte a bántalmazóját.

A bíróság több mint öt órán át tanácskozott pénteken Saône-et-Lore városában, mielőtt ítéletet hoztak. Végül elutasították a védelem érveit, mondván, Bacot nem volt épelméjű a gyilkosság elkövetésekor, és bűnösnek mondták ki őt.

Négy év börtönbüntetésre ítélték, ebből három év felfüggesztett. Mivel rács mögött várta az ítéletet, ezt is beleszámították, így már nem kell újra börtönbe mennie.

A bíróságon tapssal fogadták, hogy a nő szabadon távozhatott onnan.

Bacot 12 éves volt, amikor a férfi elkezdett vele erőszakoskodni. Polette ekkor még Bacot anyjával alkotott egy párt. Nem sokkal később a férfit elítélték, de amint letöltötte a büntetését, újrakezdte a bántalmazást.

A lány 17 évesen esett teherbe először, alkoholista anyja kitette őt otthonról és Polette-hez költözött. Később még három közös gyermekük született. A férfi a feleségeként kezelte a mostohalányát. Két évtizeden át napi rendszerességgel erőszakolta, verte és fenyegette őt.

2016-ban már prostitúcióra is kényszerítette a saját lakásukon. Az év márciusában az akkor már 40 éves Bacot hátulról agyonlőtte a férfit, majd két gyermeke és egyik iskolatársuk segített eltemetni a holttestet. A nőt végül 2017-ben őrizetbe vették.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik