Nagyvilág koronavírus

Szlovákia túlad orosz vakcinái négyötödén

Balázs Attila / MTI
Balázs Attila / MTI
Vettek 200 ezer adagot, most megválnának 160 ezertől.

Azt már korábban lehetett tudni, hogy Szlovákia túlad felesleges orosz vakcináin, de az kérdéses volt, mennyit. Most a Paraméter azt írja, 160 ezer adag Szputnyik V vakcinát adnak, adományoznak el.

Szlovákiában 100 ezer embernek elég oltóanyag (200 ezer adag) áll rendelkezésre, de keddig csak 14 214-en jelentkeztek a nem regisztrált vakcinára, míg 8004 embert már be is oltottak.

A szlovák kormány szerdán döntött úgy, hogy 160 ezer Szputnyik V vakcinát harmadik országokkal kötött kétoldalú megállapodások alapján értékesíti vagy eladományozza.

A Paraméter szerint Argentínát érdekli a Szputnyik megvásárlása, az adományozás iránt Bosznia-Hercegovina, Észak-Macedónia és Albánia érdeklődik, míg Montenegrót mindkét megoldásra nyitott egy államközi megállapodás formájában.

Szlovákiában a Szputnyik V március eleji beszerzése miatt romlott meg olyannyira a koalíciós pártok viszonya, hogy Igor Matovic kormányfőként megbukott és pénzügyminiszter lett, Marek Krajcí egészségügyi miniszter pedig távozott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik