Nagyvilág

Karácsony: A szégyen a kormányé, nem az országé

A főpolgármester szerint a „hajrá, magyarok” nem lehet megosztó politikai szlogen.

Az Európában, benne Németországban, Bajorországban és München városában is jogos megrökönyödést és felháborodást kiváltó gyűlöletkeltő, megosztó, ostoba és aljas homofób törvény kapcsán egyszer és mindenkorra tudatnunk kell mindenkivel szerte a világban: Magyarország nem egyenlő a kormányával,

írta szerdai Facebook-posztjában Karácsony Gergely utalva a homoszexualitást a pedofíliával összemosó törvényre. A főpolgármester hozzátette, hogy senki nem ítéli el a magyarokat, viszont „lassan az egész civilizált világ megveti Orbán Viktor kormányát” és „ennek a megvetésnek az egykori Orbán-szövetséges keresztényszociális bajor vezetés éppúgy hangot ad, mint München városának szociáldemokrata polgármestere”. Karácsony hozzátette:

Ők is tudják, tudniuk kell: az ország és kormánya nem ugyanaz, és egyre kevesebb közük van egymáshoz. A szégyen a kormányé, és nem az országé.

Úgy véli, a magyar kormányt illető megvetésnek nem lehet az az ország a kárvallottja, amely „békés hétköznapokra, összetartó társadalomra, több emberségre, közös sikerekre vágyik” és büszke a nemzeti válogatottjára. A főpolgármester megjegyezte:

Most van helye, nem máskor, mert ez nem lehet megosztó politikai szlogen, csakis szívből jövő közös buzdítás: Hajrá, Magyarország; hajrá, magyarok! Hajrá, magyar válogatott!

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik