Nagyvilág

Leveszik a csapról egy gyártó söreit a legendás melegbárban a Pride idejére

Karla Ann Cote/NurPhoto) (Photo by Karla Ann Cote / NurPhoto / NurPhoto via AFP
Karla Ann Cote/NurPhoto) (Photo by Karla Ann Cote / NurPhoto / NurPhoto via AFP

Levesznek a csapról bizonyos sörmárkákat a New York-i Pride hétvégéjén – közölték a legendás Stonewall Inn tulajdonosai. Az NBC News azt írja, a társtulajdonosok Stacy Lentz és Kurt Kelly így kívánnak tiltakozni az Anheuser-Busch nevű gyártó gyakorlata ellen. Ez a cég olyan politikusok kampányát támogatta, akik később LGBTQ-ellenes jogszabályokhoz adták a nevüket. A bojkott pénteken kezdődik.

Az amerikai kampányfinanszírozást nyomon követő nonprofit szervezet, a National Institute on Money in Politics adatai szeint az Anheuser-Busch több mint harmincötezer dollárral támogatott huszonkilenc olyan törvényhozót, akiket 2015 és 2020 között LMBTQ-ellenesnek minősítettek.

„Úgy éreztük, a Stonewall rendelkezik annyi erővel, hogy ezt megteheti, és most fontos volt kiállni” – magyarázta Stacy Lentz.

Valójában az szeretnénk elérni, hogy az Anheuser-Busch hagyjon fel az olyan politikusok támogatásával, akik törvényerőre emelnék a kirekesztést

– tette hozzá.

Anheuser-Busch cég nyilatkozatot tett közzé, amely szerint olyan jelölteket támogatnak a kampányokban, akik támogatják a közösségek számára fontos beruházásokat, a munkahelyteremtést és az ipar növekedését.

„Márkáink segítségével egyértelmű szerepünk volt a valódi változások elérésében,, valamint egy befogadó és méltányos világ létrehozásában, ahol nagyra becsüljük egymást” – fogalmaz a közlemény további része.

A Stonewall arról vált világszerte ismerté, hogy 1969 júniusában, a vendégek harcba szálltak a rendőrökkel, akik ismétlődő módon melegellenes razziákat hajtottak végre. A Stonewall-lázadás a meleg felszabadítási mozgalom történetének egyik ikonikus eseménye lett világszerte.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik