Nagyvilág

Videón, ahogy egy tornádó találkozik egy templomtoronnyal Franciaországban

Guillaume SOUVANT / AFP
Guillaume SOUVANT / AFP

Jelentős károkat okozott a hétvégén a zivatarokkal, erős széllel és jégesővel járó időjárás Franciaország egyes területein – számolt be az ORF. A Saint-Nicolas-de-Bourgueil nevű településen élők viszont ennél is ritkább jelenséget tapasztalhattak, ott ugyanis egy tornádó alakult ki, amely annyira erős volt, hogy megbontotta a helyi templom tornyát és tetejét. Az esetről videó is készült.

A helyszínen készült képek szerint a törmelék nem csak a templom melletti parkolóba hullott, hanem az épület belsejében is jelentős károkat okozott, személyi sérülés azonban nem történt. Bár a beszámolók szerint tornádó másutt nem alakult ki, a vihar fákat döntött ki, a hirtelen jött eső eláztatta a pincéket, átmenetileg több ezer háztartás maradt áram nélkül, és a vonatközlekedésben is gondok támadtak.

Guillaume SOUVANT / AFP

Az MTI beszámolója szerint szombat este a dél-belgiumi Beauraing településen is kisebb tornádó alakult ki, ott azonban tizenheten könnyebb sérüléseket is szereztek. A BELGA helyi hírügynökség a városvezetésre hivatkozva azt írta, hogy 92 épületben keletkeztek károk, mintegy tíz közülük lakhatatlanná vált.

A helyszínen készült felvételeken leszaggatott tetőszerkezetű, betört ablakú házak és megrongálódott autók láthatóak. A legtöbben egy kávézó teraszán sérültek meg, amikor a forgószél hirtelen lecsapott a szombat esti órákban.

https://twitter.com/weermanrobert/status/1406575727215099908

Ajánlott videó

Olvasói sztorik