Nagyvilág

Terápiás kutya mentett meg egy nőt az öngyilkosságtól Angliában

Nagyon aggasztó volt a helyzet, ám amikor Digby a helyszínre érkezett, egy csapásra megváltozott a légkör.

Kulcsszerepet vállalt egy hároméves labradoodle abban, hogy egy nő jobb belátásra és ne kövessen el öngyilkosságot az angliai Exeter közelében,  írja a CNN.

A Digby névre hallgató állat munkaköre szerint a traumáikkal küzdő tűzoltóknak nyújt terápiás segítséget, csütörtökön azonban egy merőben más helyzethez riasztották őt is.

A tűzoltóság erőit az Exeterhez közeli M5-ös autópálya felett álló hídhoz rendelték ki, ahol egy nő öngyilkossággal fenyegetőzött. A rendőrség hangosbeszélőn keresztül már egy ideje tárgyalt vele, de több szemtanú szerint is aggasztó volt a helyzet. Ekkor azonban megérkezett Digby, a légkör pedig nyomban megváltozott.

A kutya közelebb ment a nőhöz, aki a láttára rögtön elmosolyodott. A rendőrség ekkor felajánlotta a nőnek, hogy másszon vissza a korláton és ismerkedjen meg a négylábúval, aki ebbe végül bele is ment. Nem túlzás, hogy azóta egy egész ország ünnepli hősként az állatot.

A tűzoltóság Twitter-oldalán azt írták az esetet követően,

Ő Digby. Ma valami egészen elképesztőt vitt véghez, segített megmenteni egy fiatal nőt, aki véget akart vetni az életének.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik