Nagyvilág koronavírus

Szombattól a külföldieknek nem kell tajszám az időpontfoglaláshoz

Komka Péter / MTI
Komka Péter / MTI
Újabb szakaszához ér a magyar oltási program.

Szombattól a Magyarországon élő, tajszámmal nem rendelkező, regisztrált külföldiek és a tajszámmal nem rendelkező külhoni magyarok előtt is megnyílik az EESZT időpontfoglaló rendszere – tudatta a kormány hivatalos járványügyi oldala.

Mint írták, újabb szakaszához ért a magyar oltási program. Miután a magyarok 55, a regisztráltak 92%-át már beoltották, a kormány lehetővé teszi az itt élő külföldiek és a külhoni magyarok oltását is.

Ez a két célcsoport május eleje óta tud regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, június 19-én pedig számukra is megnyílik az EESZT internetes időpontfoglalója.

A regisztráltak az általuk megadott email címre kapnak értesítőt. Az tartalmazza a számukra létrehozott angol nyelvű időpontfoglaló elérési linkjét, az EESZT által generált technikai azonosító számot (PID number). Az időpontfoglalóra a regisztrációkor megadott okmányazonosító és a technikai azonosító (PID number) együttes használatával tudnak belépni.

Az érvényesen regisztrált külföldiek és a külhoni magyarok  országosan Sinopharm-, Pfizer- és még korlátozott mennyiségben Szputnyik-vakcinát tudnak foglalni. Azt kérik, az oltásra vigyék magukkal a kinyomtatott, kitöltött, aláírt (magyar nyelvű, illetve angol nyelvű) hozzájáruló nyilatkozatot. Az itt élő külföldiek és a külhoni magyarok az oltás után jogosultak védettségi igazolványra.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik