Nagyvilág europoli

„Egyre többen gondolkodnak rajta, mit keres Orbán Viktor Fidesze még az Európai Unióban”

Közleményt adott ki az Európai Parlament két szakbizottságának vezetője a pedofíliát a homoszexualitással összemosó magyar törvény elfogadása után. Ebben a közleményben Evelyn Regner, a FEMM, vagyis a női jogok és nemek közötti egyenlőségért felelős szakbizottság szociáldemokrata elnöke azt írja,

A homofób és transzfób politikák sora folytatódik Magyarországon ezzel a parlamenti szavazással. Aggasztó fejlemény, hogy az LGBTIQ emberek jogai apránként vannak visszavágva, miközben ez a közösség egyre inkább láthatatlanná válik. Ez szembemegy az EU alapvető értékeivel, és nem hunyhatunk szemet felette tovább.

Az egyik legfontosabb szakbizottság, az állampolgári szabadságjogokkal foglalkozó LIBE szintén baloldali elnöke, Juan Fernando López Aguilar azt írja,

Orbán Viktor szélhámos agresszíója az LGBTIQ emberek egyenlő méltósága ellen az EU értékeinek alapvető ellentéte. Egyre több uniós állampolgár gondolkozik azon, mit is keres még Orbán Viktor Fidesz pártja az Európai Unióban, mi köze a kormányának az EU-hoz és meddig hagyja még ezt az unió tovább.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik