Nagyvilág europoli

Szijjártó: Nincs összemosva a homoszexualitás és a pedofília

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu

Igen? Remek. Kedden lesz rá lehetőségük

– reagált a 24.hu-nak Szijjártó Péter arra a hírre, hogy a francia kormány az EU egyik legfontosabb testülete, az Általános Ügyek Tanácsa elé szeretné vinni a homoszexualitást a pedofíliával összemosó, kedden elfogadott magyar törvényt. Szijjártó a pozsonyi Globsec21 konferencián tartott közös sajtótájékoztatót a három másik visegrádi külügyminiszterrel, és azt mondta, nem számít nagyobb ellenállásra, mert szerinte tagállami joghatóság, hogy milyen szabályok vannak érvényben a gyerekek védelmére és a pedofilokkal szemben.

Arra, hogy nyilvánvalóan nem a pedofilokkal kapcsolatos szabályozás, hanem a homoszexualitást a pedofíliával összemosó módosítás lesz a vita tárgya, a külügyminiszter azt mondta:

Nincs összemosva a kettő, mi azt mondjuk, hogy a szülők kizárólagos joga és felelőssége a gyerekek szexuális orientációjával kapcsolatos nevelés. Nyugodtan oda lehet citálni ezt a törvényt bárhova, mi szívesen bemutatjuk bárhol. Tiszteletben kell tartani, hogy ez nemzeti kompetencia.

Arra a kérdésre, hogy a visegrádi négyek összetartanak-e, ha vita lesz a törvényről, Szijjártó azt mondta, nem tudja, mi lesz a kollégái véleménye, mert nem konzultáltak erről, de ez egy nemzeti jogszabály.

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik