Nagyvilág

Nyilvános kivégzést tartottak Jemenben

Mohammed HUWAIS / AFP
Mohammed HUWAIS / AFP
Gyerekek megerőszakolásával és megölésével vádolták a férfiakat.

Több százan gyűltek össze szerdán Szanaában, Jemen fővárosában, hogy végignézzék három, gyerekek elleni bűncselekmények miatt elítélt férfi nyilvános kivégzését. Két férfit egy nyolcéves kisfiú megerőszakolása és meggyilkolása vádjával ítéltek golyó általi halálra, egy harmadikat pedig három lányának megölése miatt – írja az MTI.

A húszi lázadók által ellenőrzött fővárosban három éve első alkalommal rendeztek újra nyilvános kivégzést. 2018 augusztusában is három elítéltet lőttek agyon, akiket egy gyerek megerőszakolásával és meggyilkolásával vádoltak meg. A holttesteket akkor egy darura lógatták fel.

Az Arab-félsziget délnyugati peremén fekvő országban 2014 augusztusa óta dúl polgárháború az Irán támogatását élvező húszi lázadók és a rijádi száműzetésben élő Abed Rabbó Manszúr Hádi jemeni elnökhöz hű erők között, amiket a szaúdi vezetésű koalíció támogat. A húszi lázadók szigorú törvények alapján irányítják a fővárost, illetve a kezükön lévő más észak-jemeni térségeket. A szerdaihoz hasonló nyilvános kivégzésekkel igyekeznek jelezni elszántságukat arra, hogy felszámolják a bűnözést az ellenőrzésük alatt álló területeken.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik