Nagyvilág

Német miniszter: A magyar parlament súlyosan diszkriminálja az LMBTQI-embereket

A magyar törvényhozás súlyosan diszkriminálja az LMBTIQ (leszbikus, meleg, biszexuális, transznemű, interszex, queer) embereket – közölte kedden a német külügyminisztérium európai ügyekért felelős államminisztere.

Michael Roth Twitter-bejegyzése szerint az Országgyűlés vonatkozó döntése „újabb súlyos állami diszkrimináció az LMBTIQ emberek ellen”.

Ez a törvény ellentétes mindazzal, amit közös európai értékeinknek tekintünk,

írta az Angela Merkel vezette szövetségi kormány államminisztere.

„Teljes szolidaritás és támogatás az LMBTIQ embereknek Magyarországon” – tette hozzá a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) politikusa az MTI szerint. A melegellenessé átalakított, pedofilellenes törvény megszavazásról részletesebben itt írtunk.

Az ARD német országos közszolgálati televízió a Tagesschau.de című hírportálján tudósítást és kommentárt is közölt az új törvényről. A kommentárban kiemelték: „meg kell hagyni, Orbán ért a negatív kampányhoz”, hiszen a homoszexualitást a pedofíliával „egy kalap alá vevő törvénycsomaggal több legyet üt egy csapásra”, megalkot egy „új ellenségképet”, támadhatja Brüsszelt, „halászhat szavazatokat a szélsőjobbon” és megoszthatja a 2022-es parlamenti választáson egységesen induló ellenzéket.

Kapcsolódó

Ajánlott videó

Olvasói sztorik