Nagyvilág

Szándékosan gázoltak el egy muszlim családot Kanadában, négyen meghaltak

Nicole OSBORNE / AFP
Nicole OSBORNE / AFP

Kanadában egy férfi teherautójával elgázolt egy muzulmán családot, közölte a helyi rendőrség hétfőn. A tájékoztatás szerint a gázolást gyűlölet vezérelte. A muzulmán család tagjai közül négyen meghaltak, egyikük súlyosan megsérült.

A fiatal elkövetőt egy közeli bevásárlóközpont parkolójában vették őrizetbe az Ontario tartomány London nevű kisvárosban, írja az MTI. A település polgármestere, Ed Holder muzulmánok ellen elkövetett tömeggyilkosságról beszélt.

A hozzátartozók közleménye szerint az eset áldozatai a 46 éves családfő, 44 éves felesége, 15 éves lányuk és a 74 éves nagymama. A család másik gyermekét kórházba szállították.

A család 14 évvel ezelőtt vándorolt be Pakisztánból. Egy adománygyűjtő honlap szerint az apa gyógytornász volt, felesége a helyi egyetemen dolgozott.

Az elkövető, a 20 éves Nathaniel Veltman előzetes letartóztatásban van, négyrendbeli gyilkossággal vádolják. A rendőrség szerint nem ismerte az áldozatokat. Az ügyben a helyi hatóságok együttműködnek a szövetségiekkel, valamint az ügyészséggel, hogy kiderüljön, terrorizmus alapú volt-e a bűncselekmény.

A hatóság nem részletezte a lehetséges gyűlölet-bűncselekményre utaló bizonyítékokat, de közölte, hogy a támadást megtervezték.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik