Nagyvilág

Véletlenül megmérgezte három kislányát egy román nő

Idegméreggel kente be gyermekei fejét tetű ellen.

A romániai Iași megyében három kislány került kórházba, mert az édesanyjuk a fejüket állatok féregtelenítésére használt szerrel kente be –  írja hírtévék beszámolói alapján a Maszol.ro. A 6, 8 és 11 éves lányok hajában tetveket fedezett fel a nő. Kiirtásukra használta az emberre mérgező szert.

Miután bekente a féregtelenítővel a fejüket, gyermekei rosszul lettek. A nőnek még kiérkezésük előtt azt tanácsolták a mentősök, hogy többször is öblítse le alaposan vízzel a kislányok haját. Ez enyhítette a méreg hatását. A gyermekeket kórházba vitték, orvosi felügyelet alatt vannak.

A Transindex korábban azt írta, hogy a nő által használt rovarölő szert elsősorban a mezőgazdaságban, a közegészségügyben és az állattartásban használják, az olyan idegméreg, amely a környezetbe jutva is veszélyt jelent.

Néhány napja egy hasonló mérgezés miatt Brassó megyében három kislány meghalt. Egy szászugrai nő szintén fejtetveket fedezett fel a gyermekei hajában, ő juhok féregtelenítésére használt készítményt használt. Két kislánya még aznap meghalt, a harmadik néhány nap múlva veszítette életét a kórházban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik