Nagyvilág koronavírus

Franciaországban is oltják a 12 év felettieket

Bruzák Noémi / MTI
Bruzák Noémi / MTI

Franciaországban június 15-től a 12 és 18 év közöttiek is beoltathatják magukat a koronavírus ellen – jelentette be Emmanuel Macron államfő az MTI tudósítása szerint.

Az oltási kampány kiszélesítéséről a Pfizer által gyártott vakcinával a 12 évet betöltött kiskorúak számára az elnöki hivatalban szerda délelőtt tartott ülésén döntött az egészségügyi védelmi tanács, miután az egészségügyi főhatóság az Európai Gyógyszerügynökség pénteken kiadott ajánlására alapozva jóváhagyta az eddigi 18 éves korhatár további csökkentését.

A felnőtt lakosság fele már felvette az első vakcinadózist. Eddig 26,2 millióan, a teljes lakosság 39, a felnőtt lakosság fele kapta meg az első dózist, míg 12,4 millióan, a teljes lakosság 18,6, a felnőttek 22 százaléka mindkét adagot.

Az elnök ugyanakkor továbbra is nagyon nagy óvatosságra kérte a franciákat, miután az ország dél-nyugati és nyugati területein, elsősorban a 30 év alattiak körében ismét elkezdett terjedni a vírus, és ezeken a területeken a reprodukciós ráta 1 fölé emelkedett.

A járvány egy hónappal ezelőtti tetőzése óta felére esett vissza a kórházban ápoltak száma, jelenleg 15 ezer fertőzött van a kórházakban, köztük a súlyos betegek száma 2754 az egy hónappal ezelőtti 6 ezerhez képest, a napi esetszám átlaga pedig az elmúlt hét napban már csak 8 ezer volt, a reprodukciós ráta országos átlaga 0,8.

Koronavírus - Még több hír a témában

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik