Nagyvilág

Öt hónapos terhes anya mentett meg a fulladástól négy gyereket

Alyssa DeWitt múlt kedden a Michigan-tónál időzött a saját gyerekeivel, amikor egy integető kézre lett figyelmes a vízben.

Az öt hónapos terhes nő azonnal a mólóhoz rohant, ahol egy csoport 15 év alatti gyereket látott, akiket elsodortak a hullámok, és nekicsapdosták őket a móló falához.

„Alig tudták a fejüket a víz felett tartani, szó szerint fulladtak a szemem előtt” – írta a Facebookon a 27 éves nő, aki állapota ellenére hasra feküdt, és egyenként elkezdte kihúzni a lányokat a sziklás, csúszós felületen.

A strandon senki más nem volt, aki segíthetett volna, felhívta a 911-es segélyhívót, de az erős széltől és a hullámoknál nem hallotta, mit beszélnek a vonal túloldalán. „Csak imádkoztam, hogy ők hallják, ahogy segítségért kiáltozom. Valahányszor félig kihúztam egyiküket, felcsapott egy nagy hullám és visszalökte őket, de engem is majdnem elsodort” – nyilatkozta a michigani WPBN tévécsatornának. „A fordulópontot az jelentette, amikor az egyik lány félelemmel a szemében azt mondta, hogy meg fog halni. Megígértem neki, hogy ezt nem fogom hagyni. Elöntött az adrenalin, és valahogy sikerült.”

A rendőrség nem sokkal ezután ért oda a partra, a nőt és a gyerekeket kórházba vitték, de senki nem sérült meg komolyabban.

Alyssa egyébként a szeles idő miatt nem is akart aznap lemenni a strandra, de egy belső hang mégis erre késztette, ráadásul korábban soha nem is jártak azon a partszakaszon, így a történtekben az isteni gondviselés jelét látja, és nagyon hálás érte.

„Ennek a hős fiatal hölgynek a segítsége nélkül könnyen másképp alakulhatott volna” – mondta a helyi rendőrfőnök.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik