Nagyvilág

Unokája juttatta börtönbe a pedofil nagypapát

Catherine Falls Commercial / Getty Images
Catherine Falls Commercial / Getty Images
Tíz éven át molesztált egy brit lányt a saját nagyapja. Felnőttként a nő összeszedte minden bátorságát és rendőrkézre juttatta a férfit.

Tíz éven át, 7 és 17 éves kora között molesztálta unokáját az idén 76 éves Tony Marshall. Yasemin Yapiciogullari még a bántalmazás abbamaradása után is csak évekkel tudott beszélni a vele történtekről. Akkor azonban összeszedte minden bátorságát és börtönbe juttatta a nagyapját – írja a Mirror című brit bulvárlap.

Marshall 2005 és 2016 között zaklatta rendszeresen az unokáját. Vasárnaponként a nagypapa mindig náluk ebédelt, és evés után gyakran ment be kislány után a szobájába. Yasemin, még a legelején az egyik tanárának elmondta, hogy nagyapja illetlen dolgokat tesz vele, a gyámhatóság vizsgálatot is indított, ami azonban nem jutott eredményre. A kudarc miatt a kislány elhatározta, hogy többé soha senkinek sem fog beszélni ezekről a dolgokról.

Yapiciogullari 23 évesen nyílt meg a vőlegényének, és elmondta, miket művelt vele a nagyapja. Ahogy könnyített a lelkén, a fiatal nő rájött, hogy a történteket nem szabad annyiban hagynia. Kidolgozott és végrehajtott egy tervet, mellyel rendőrkézre adhatta a nagyapját.

Egy családi szülinapon Yapiciogullari félrevonta a férfit, és megkérte, hogy négyszemközt beszélhessen vele. Miután elvonultak egy üres szobába, az unokája a férfi fejére olvasata a bűneit, és megkérdezte tőle, hogy miért tette. Marshall először próbálta másra terelni a szót, de amikor látta, hogy az esélytelen, megadóan csak annyit mondott:

Azért csináltam, mert azt gondoltam, neked is tetszik.

Marshall nem tudta, hogy az unokája titokban minden szavukat rögzítette. Yapiciogullari a felvétellel a rendőrségre ment és feljelentést tett. Az ügyben nyomozás indult, Marshallt letartóztatták, vádat emeltek ellene, majd idén, április 26-án vádat emeltek ellene.

Yasemin Yapiciogullari azt mondja, miután a nagyapját elítélték hosszú idő után először érezte úgy, hogy szabadon lélegezhet.

Nincs kétségem afelől, hogy szenved, és sajnálom, hogy ezt mondom, de nagyon örülök neki. Boldog vagyok, hogy nem kell többé félnem a zaklatásától, és senki másnak sem. Azt akarom, hogy szenvedjen mindazért, amit velem tett, a fájdalomért, amit nem csak nekem, hanem az egész családnak okozott

– nyilatkozta.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik