Nagyvilág

A Fudan alelnöke elmondta, hogy a budapesti kampusz lesz a második legnagyobb kínai egyetem Kínán kívül

A Telex azt írja, online előadáson beszélt a Fudan Egyetem alelnöke a Budapestre tervezett kampuszról, és arról, hogy milyen az egyetem négy sanghaji kampusza, ahol 40 ezer hallgató tanul háromezer oktatótól.

A lap szerint az alelnök elmondta, hogy jelentős támogatást kapnak a magyar államtól, és a járvány ugyan megakasztotta a beruházást, de végül folytatódik.

A Telex azt írja, a Fudan Hungary University az elhangzottak szerint egy független, önálló egyetem lesz, és regisztrálták Magyarországon, hogy magyar diplomát adhasson. A kampusz Budapest déli részén, a Duna keleti partján lesz majd, és egyelőre négy karral terveznek: bölcsészet- és társadalomtudomány, műszaki- és természettudományok, orvosi fakultás, valamint közigazgatás.

Hatezer diákja lesz majd a kampusznak, egy részük Magyarországról, a többiek Európa más országaiból. Az oktatók nagyjából 5-600-an lesznek, és a világ minden részéről keresik őket.

Ez lesz a második legnagyobb kínai kampusz Kínán kívül, a legnagyobb Malajziában lesz, Európában egyelőre ez lesz az egyetlen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik