Nagyvilág

Remízben lövöldöztek Kaliforniában, nyolcan meghaltak

Amy Osborne / AFP
Amy Osborne / AFP
A helyi tömegközlekedési cég garázsában nyitott tüzet a dolgozókra egy ismeretlen. A feltételezett elkövető meghalt.

Újabb súlyos lövöldözés történt az Egyesült Államokban, azon belül a kaliforniai San José városában. Egy villamosremízben nyitott tüzet az ott lévőkre egy meg nem nevezett fegyveres a CNN szerint. Úgy tudni, a támadóval együtt 9 ember vesztette életét, az egyik áldozat kórházba szállítása közben halt meg.

A Santa Clara megyei seriffhivatal (ami a kocsiszín szomszédságában van) helyettese, Russell Davis elmondta, a gyanúsított fegyveres meghalt. Az áldozatai és a sérültek a Valley Transportation Authority (VTA) helyi tömegközlekedési cég dolgozói közül kerültek ki (a vállalat üzemelteti a helyi busz- és villamosjáratokat, mintegy kétezer dolgozója van).

A lövöldözés helyi idő szerint kora reggel 6:34-kor tört ki a garázsban, ahol vonatokat szervizelnek, tartanak karban. A VTA igyekezett minden dolgozóját kimenekíteni, de nem mindenkit sikerült időben. A légi felvételeken annyit lehetett látni, hogy rendőrök és mentők vannak nagy számban a remíz előtt.

Úgy tudni, robbanószerkezeteket is találtak a helyszínen, a tűzszerészek dolgoznak rajtuk.

Glenn Hendricks, a VTA igazgatótanácsának elnöke érzelmes sajtótájékoztatót tartott a CBS News szerint, amin elmondta, a cég munkatársai egy nagy családot alkotnak, amiben mindenki ismer mindenkit. Hozzátette:

Ez egy iszonyatos tragédia, és minden tőlünk telhetőt meg fogunk tenni, hogy segítsünk az embereknek túllenni az egészen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik