Nagyvilág

Újabb három büntetőügyet indított az orosz nyomozóhatóság Navalnij ellen

MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság
MTI/EPA/Babuskinszkij kerületi bíróság

Az alapítványának szánt adományok ellopása, egy bíró sértegetése, valamint amiatt indult új vizsgálat Alekszej Navalnij ellen, mert arra ösztönözte az oroszokat, hogy ne teljesítsék „állampolgári kötelességeiket” – jelentette be a bebörtönzött orosz ellenzéki politikus kedden Instagramon, amit a 444.hu szúrt ki.

A gúnyos hangvételű posztban Navalnij arról számolt be, hogy a három új vádpontot a súlyos bűncselekményeket vizsgáló orosz nyomozóbizottság egyik magas rangú képviselője ismertette vele teázás közben, és azt is megtudta, hogy 21 nyomozó munkálkodik az ügyein. Mindhárom vádpontot oldalakon keresztül részletezték neki, de bizonyítékot egyiknél sem soroltak fel. Navalnij szerint ez is annak a bizonyítéka, hogy mekkora lángész ő, hiszen még a börtönből is csak növelni tudja a bűnszervezetét.

Jövő hónapban a bíróság megvizsgálja, hogy Navalnij regionális irodáinak hálózatát és Korrupcióellenes Alapítványát felvegyék-e a terrorista és szélsőséges szervezetek listájára. Egy másik, támogatóit megcélzó lépésben az orosz parlament alsóháza nemrég jóváhagyta azt a jogszabályt, amely megtiltja, hogy a szélsőséges szervezetek tagjai törvényhozókká váljanak.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik