Nagyvilág

Mészáros Lőrinc gazdagabb, mint Mick Jagger

Marjai János / 24.hu
Marjai János / 24.hu
A Forbes szerint csaknem négyszer akkora a vagyona.

A koronavírus-járvány súlyos gazdasági hatása dacára rekordra emelkedett tavaly a milliárdosok száma Nagy-Britanniában. A Forbes szerint a milliárdosok közt abszolút első az ukrajnai születésű olaj-, zene- és médiamágnás, Sir Leonard Blavatnik,
akinek a vagyonát 23 milliárd fontra becsülték, 7,219 milliárddal többre a tavalyinál.

A The Sunday Times című konzervatív lap 1989 óta minden tavasszal összeállítja listáját (Rich List) a Nagy-Britanniában élő leggazdagabbak becsült vagyonáról. Az idei lista szerint idén 24-gyel több a milliárdos, mint egy éve.

A 171 ember összvagyona jelenleg 592,269 milliárd font (több mint 240 ezer milliárd forint). Ez 21,7 százalékkal több a 2020-asnál. 

A Rich List 2021 összeállítói szerint a járvány azoknak az üzleti vállalkozásoknak kedvezett, amelyek közvetlenül el tudták juttatni termékeiket a fogyasztókhoz, elviselhetőbbé téve az életet a korlátozások idején, írta az állami hírügynökség.

Az irodalmárok vagyonlistáját továbbra is Joanne K. Rowling vezeti (820 millió font). Ő tag lehetne a milliárdosok klubjában is, de vagyonából rengeteget költ jótékonyságra.

A leggazdagabb brit zenészek és zeneszerzők idei listáját Sir Paul McCartney vezeti (820 millió font). A negyedik Sir Elton John, akinek a vagyona jelenleg 375 millió font. A Forbes itt jegyzi meg, hogy a leggazdagabb magyarok legfrissebb 50-es listáját vezető Mészáros Lőrinc (480 milliárd forintra becsült) vagyona ennek több mint háromszorosa, csaknem négyszerese Mick Jagger vagyonának, aki elmaradt észak-amerikai turnéja ellenére 25 millió fonttal (310 millió fontra) gyarapodott.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik