Nagyvilág

Agyonlőttek a gondozók két állatkerti medvét, miután kiszöktek és rátámadtak egy vaddisznóra

AFP
AFP

Az állatkert alkalmazottai agyonlőtték a park két barna medvéjét, miután az állatok kiszabadultak az elkerített területükről az angliai Bedfordshire-ben – írja a CNN.

A Hófehérke és Csipkerózsika nevekre keresztelt nőstény medvék pénteken egy kidőlt fán keresztül jutottak át a mellettük élő vaddisznók területére, egyiküket meg is sebesítették.

A gondozók azért döntöttek úgy, hogy kilövik a medvéket, mert megítélésük szerint „közvetlen fenyegetést jelentettek az emberi életre”.

A szakemberek percek alatt a helyszínre értek, de nem tudták megnyugtatni a medvéket, amelyek legalább 20 percig „kiszámíthatatlanok és agresszívek” maradtak. „Mivel a barna medvék erős és veszélyes ragadozók, elsődleges prioritásunk a biztonság. Tapasztalataink és szakértelmük alapján munkatársainknak gyors és megalapozott döntéseket kell meghozniuk vendégeink és más állataink védelme érdekében” – közölte az állatkert vezetője.

A Hamupipőke nevű harmadik medve nem tartott társaival, így sértetlen maradt.

Az időzítés azonban így is nagyon kellemetlen a 3500 állatot tartó Whipsnade Zoo-nak, az állatkert ugyanis vasárnap ünnepli 90. születésnapját, amire tíznapos programsorozattal készült.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik