Nagyvilág koronavírus

Itt a nyomtatvány, amivel Ausztriába lehet utazni

Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu
Ivándi-Szabó Balázs / 24.hu

Ausztriában május 19-től élnek a lazítások, és meg is határozták, milyen tesztek és oltások birtoklásával lehet beutazni az országba.

  • Egyelőre a nyugati oltóanyagokat és a Sinopharm vakcinát fogadják el az osztrákok, de már folyamatban vannak a tárgyalások a Szputnyik V elfogadásáról is.
  • A negatív teszteredménnyel való beutazáshoz 72 óránál nem régebbi PCR-tesztet, vagy 48 óránál nem régebbi antigén tesztet kell bemutatni. Illetve azok, akik már átestek a fertőzésen, a betegség után 6 hónapig léphetnek be Ausztriába karanténmentesen. Az antitestes igazolás a teszt dátumától számított 3 hónapig érvényes.

A turizmus.com azt is írja, fontos, hogy az oltást, a negatív eredményt és a korábbi fertőzést is hitelt érdemlően, angol vagy német nyelven kell igazolni. Ehhez egyelőre a magyar nyelvű oltási igazolványt nem fogadják el, azonban ha valaki rendelkezik sárga oltási könyvvel és abba bevezetik a koronavírus elleni vakcinát is, vagy ha angol vagy német nyelven kiállított igazolást mutat be, beengedik az országba.

A honlapról elérhető az az Ausztriában elfogadott nyomtatvány, melyen mind a három igazolástípus jelölhető. Ezenkívül minden Ausztriába belépő utazónak kötelező továbbra is előzetesen, digitális úton regisztrálnia magát, hogy megszerezze az úgynevezett „utazás előtti engedélyt”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik