Nagyvilág europoli

Cseh Katalin a Politicóban ír arról, hogy Orbán vétói ajándékok Oroszországnak és Kínának

Véleménycikket írt a Politico.eu-ra Cseh Katalin momentumos EP-képviselő, ami azért érdekes, mert valószínűleg ez a legfontosabb európai uniós témákkal foglalkozó lap, amelyet a legtöbb brüsszeli döntéshozó olvas.

Cseh arról ír, hogy Orbán Viktor újabb vétója, amelyben megakadályozta, hogy az EU közösen szólítsa fel tűzszünetre Izraelt és a Hamászt, megmutatja, hogy nem működik a külpolitikai döntéshozatal az Európai Unióban.

A képviselő szerint veszélyes, hogy minden döntést egyhangúlag kell meghozni az EU-ban, és el kéne felejteni ezt a megoldást. Szerinte a magyar vétók ajándékok Pekingnek és Moszkvának, mert ezeknek a kormányoknak az az érdeke, hogy az EU megosztott legyen.

Cseh szerint a Konferencia az Európai Unió jövőjéről tökéletes alkalom lenne arra, hogy ezen a döntéshozatali mechanizmuson változtassanak.

A témáról egyébként korábban mi is írtunk. 

A projekt az Európai Unió társfinanszírozásával, az Európai Parlament kommunikáció területére vonatkozó támogatási programja keretében valósult meg. Előkészítésében az Európai Parlament nem vett részt, és semmilyen felelősséget vagy kötelezettséget nem vállal a projekt keretében nyilvánosságra hozott információkért és álláspontokért, amelyekért kizárólag a szerzők, a megkérdezett személyek, a program szerkesztői és terjesztői felelősek az alkalmazandó jognak megfelelően. Az Európai Parlament nem felel a projekt megvalósításából esetlegesen származó közvetlen vagy közvetett károkért sem.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik