Nagyvilág koronavírus

Szingapúrban is kezdődhet a 12-15 évesek Pfizer-oltása

Ong Wee Jin / ST / Singapore Press Holdings via AFP
Ong Wee Jin / ST / Singapore Press Holdings via AFP

Szingapúr engedélyezte a Pfizer/BioNTech koronavírus elleni vakcinájának használatát a 12-15 év közötti gyerekeknél – jelentette be kedden az ázsiai ország egészségügyi minisztériuma.

Az MTI által szemlézett közlemény szerint a kutatási eredmények azt mutatják, hogy a vakcina ennél a korosztálynál is hatékony, illetve ugyanolyan biztonságos, mint a felnőtteknél. A tárca arról is tájékoztatott, hogy az oltóanyag két dózisa közti időintervallumot a korábbi 3-4 hétről 6-8 hétre növelik.

Noha Szingapúr sikeresen vette fel a küzdelmet a vírussal, a közelmúltban nőtt az újonnan regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma. A legtöbb fertőzést tavaly, elsősorban a zsúfolt szállókon élő vendégmunkások körében regisztrálták. A világon itt az egyik legalacsonyabb a halálozási ráta, az 5,7 milliós városállamban a járvány kitörése óta eddig 31 halálos áldozatról tudni. Az igazolt fertőzöttek száma a baltimore-i Johns Hopkins egyetem kedd reggeli összesítése szerint 61 651 volt.

A hatóságok az indiai járványhelyzet súlyosbodása miatt május elején megtiltották a munkavállalók és a vízummal rendelkezők beutazását is Dél-Ázsiából.

Vereckei Péter, a Pfizer magyarországi ügyvezető igazgatója a hvg.hu-nak adott interjúban azt mondta, már csak döntés kérdése, itthon beoltják-e a 12–15 éves korosztályt. Az Egyesült Államokban a múlt héten döntöttek arról, hogy elkezdődhet a korosztály vakcinációja a Pfizer oltóanyagával.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik