Nagyvilág koronavírus

Akár a hónap felében is otthonról dolgozhatnak ezután a Porsche irodai dolgozói

Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP
Annette Riedl / DPA / dpa Picture-Alliance via AFP

A Porsche német autógyártó vállalat úgy döntött, lehetővé teszi a termelésben közvetlenül részt nem vevő dolgozóinak, hogy havi 12 napot a jövőben is otthonról dolgozhassanak – írja az MTI.

“A legfontosabb, hogy munkatársaink motivációja magas legyen” – mondta Andreas Haffner, a személyzeti osztály vezetője a Frankfurter Allgemeine Zeitung című német napilapnak.

Hozzátette: az alkalmazottak ott dolgozhatnak, ahol akarnak, amíg az eredmények rendben vannak. Az, hogy a dolgozó saját otthonából, egy nyaralóból vagy egy kávézóból látja-e el feladatát, nem számít a cégnek – hangsúlyozta.

A dolgozók érdekképviseletével május 1-jén létrejött megállapodás nem vonatkozik azokra, akik a termelősoron vagy a kantinokban dolgoznak. Június végéig még minden irodai alkalmazott otthonról dolgozik a koronavírus-járvány visszaszorítását célzó intézkedések jegyében.

A Porsche azt tervezi, hogy ötödével csökkenti irodai helyiségeinek alapterületét. 2025-re az irodai dolgozók már csak 60 százaléka rendelkezne asztallal a cégnél, ehhez jönnek még az ideiglenes munkaállomások.A megállapodás csak a mintegy 22 ezer alkalmazottal rendelkező anyavállalatra vonatkozik, de a leányvállalatoknál is folyik az egyeztetés.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik