Nagyvilág

Majdnem kettétörve szállt le egy levegőben ütköző kisgép

CBS Denver
CBS Denver
Elképesztő szerencsével úszták meg az amerikai Colorado államban történt balesetet.

Leszállás közben összeütközött két repülőgép a Colorado államban található Denver közelében. Az egyik gép egy ejtőernyővel ért földet, a másik majdnem kettétörve – jelentette a helyi sajtó.

A baleset helyi idő szerint szerda délelőtt történt a Denver közelében található Centennial repülőtéren, amikor a két kisgép a leszálláshoz készülődött. Azt egyelőre nem lehet tudni, hogy ki volt a hibás. Az ügyben vizsgálatot indított az amerikai repülésbiztonsági hatóságok, de annak eredményeire hónapokat kell várni.

Az egyik gép, egy  Cirrus SR-22-es típusú gép az ütközés után egy ejtőernyő segítségével ért földet a repülőtér közelében. A másik gép, a Key Lime Air légitársaság Metroliner típusú gépe a repülőtéren szállt le, úgy, hogy szinte ketté volt törve. A CBS Denver televízió felvételein látni, hogy a gép törzséből hiányzott egy jókora darab. A beszámolók szerint a Metroliner pilótája ezt észre sem vette.


A Cirroson egy utas  és a pilóta volt, míg a Metrolineren csak a pilóta, és egyikük sem sérült meg az ütközésben és a kényszerleszállásban. A helyi seriff a sajtónak elmondta, több repülőgép-baleset is volt már a területükön, de ilyen szerencsés még soha.

Szakértők szerint a modern biztonsági felszerelések, és a hatalmas szerencse kombináció kellett ahhoz, hogy nem történt tragédia.  Egy szakértő az AP amerikai hírügynökségnek kijelentette:

Nagyon ritkán fordul elő, hogy egy mondatban mondhatom, hogy „levegőben ütközés”, és „nincsenek halálos áldozatok”.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik