Nagyvilág

350 darab óvszert próbált ellopni egy cseh férfi

Policie České republiky
Policie České republiky

Egy bolti tolvaj 350 darab óvszert próbált meg ellopni a csehországi Pilsen város egyik bevásárlóközpontjában – jelentette a helyi sajtó. A cseh rendőrség közlése szerint a 34 éve férfi egy üres táskával ment be egy illatszerboltba, majd telipakolta azt óvszeres dobozokkal, és úgy próbált meglépni, hogy simán elsétált a pénztár mellett.

A biztonsági őrnek azonban gyanús lett a férfi, és megállította, és kérte, hogy mutassa meg a táskáját. A férfi ekkor megpróbált elszaladni, de nem járt sikerrel. A kiérkező rendőrök lopás miatt őrizetbe vették, és kihallgatás közben kiderült, hogy tucatnyi bűncselekményben érintett, és majdnem 70 ezer korona, azaz átszámítva közel egymillió forint értékben lopott pilseni üzletekből.

Az esettel kapcsolatban a Prague Morning című, angol nyelvű cseh lap emlékeztetett arra, hogy decemberben a prágai rendőrség egy másik férfit keresett, aki 30 csomag óvszert, 29 tubus síkosítót és három vibrátorgyűrűt lopott el, több mint húszezer korona (280 ezer forint) értékben.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik