Nagyvilág

Ezer kóbormacskát telepítettek szerte Chicagóban, a patkányok ellen

WGN 9
WGN 9
A rágcsálók el is tűnnek azokról a helyekről, ahol a macskák kóborolnak.

„Környezetbarát rágcsálóirtás.” Így jellemzi a Tree House nevű chicagói állatvédelmi szervezet majdnem tíz éve zajló programját, amiben „dolgozó macskákkal” küzdenek a nagyvárosban nagy problémát jelentő patkányok ellen.

A patkányok hatalmas gondot jelentenek Cicagóban, amit az elmúlt hat évben rendre „elnyerte” a legpatkányosabb amerikai város nem túl hízelgő címét az Orkin kártevőirtó cég listáján. A rágcsálók azonban nem özönlik el az egész várost, köszönhetően a patkányűző macskáknak

A Tree House olyan kóbormacskákat használ, akiket temperamentumuk miatt nem lehet családoknak örökbe adni, hogy kedves házi cicusok legyen belőlük, és menhelyen sem lehet tartani őket. Ezeket a cicákat olyan lakás- és üzlettulajdonosoknak adják, akik olyan környéken laknak, ahol sok a patkány. Ők felelősek azért, hogy ételt, alvóhelyet és vizet biztosítsanak nekik, és az egyébként szabadon kóborló macskák közben elintézik, hogy a patkányok elkerüljék a területüket

A WGN 9 helyi televízió híradójának beszámolója szerint 2012 óta már több mint ezer patkányriasztó macskát telepítettek a chicagói utcákra, és ahol megjelentek, jelentősen csökkent is a patkányok száma. A Tree House a televíziónak elmondta:

Sok ügyfelünk mesélte, hogy a macskák érkezése előtt nem tudtak úgy kilépni az utcára, hogy ne rohanjon el egy patkány a lábuk között.

Bár sokan azt gondolhatják, hogy ezek a macskák patkányokat esznek, ez nem igaz. Leginkább csak sportból vadásszák le a rágcsálókat, de már csak a szaguk is elég ahhoz, hogy elriasszák a környékről a patkányokat.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik