Nagyvilág

Megszökött három leopárd az állatkertből, de nem szóltak róla, hogy ne legyen pánik

A kelet-kínai Hangcsu szafari parkjából hetekkel ezelőtt elszökött három leopárd. A csúcsragadozókat már május 1-jén látták a környék lakói, a park azonban csak szombaton adott ki közleményt az eltűnésükről.

A kínai állami Global Times-t idézve a Guardian azt írta, hogy a leopárdok közül kettőt sikerült elfogni, és az állatoknak nem esett bajuk. A harmadik leopárd utáni kutatás vasárnap is zajlott. A keresők drónokat és vadászkutyákat is bevetettek. A hangcsoui önkormányzat hétfői hivatalos bejelentése szerint az egyik drón vasárnap megtalálta a leopardot, de az állat újra elmenekült, amikor megkísérelték megközelíteni.

Hangcsou Kína egyik legnépszerűbb belföldi turisztikai célpontja, amely híres a teaültetvényekről és a festői Nyugati-tóról. A hosszú hétvégén most is nagyszámú turista látogatott a környékre.

A szafari park jelezte: „őszintén sajnálja”, hogy nem jelentette be hamarabb az esetet, de úgy gondolták, hogy a fiatal leopárdok kevésbé agresszívek, és amúgy sem akartak pánikot okozni.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik