Nagyvilág

Eltűnt Navalnij omszki orvosa, a rendőrség helikopterrel is keresi

Eltűnt az a szibériai orvos, aki Alekszej Navalnijt kezelte, miután szervezete tavaly összeomlott egy oroszországi belföldi járaton.

A Reuters szerint az orosz rendőrség közölte: az orvos, Alekszandr Murakhovszkij pénteken egy terepjáróval hagyta el azt a vadászbázist, ahol utoljára látták.

A Moszkvától keletre mintegy 2200 kilométerre fekvő Omszk régió rendőrsége szerint drónok, helikopter és helyszínen lévő önkéntesek is csatlakoztak a kereséshez.

Murakhovszkij volt a szibériai Omszk város kórházának főorvosa, amely Navalnyit, Vlagyimir Putyin elnök ismert kritikusát kezelte. A főorvos akkor azt állította, nem találtak méreganyagot a szakemberek Navalnij leleteiben. Az ellenzékit Omszkból szállították Németországba, ahol végül kimutatták, hogy egy szovjet idegméreggel próbálták megölni.

Navalnij azóta felépült, visszament Oroszországba, ahol azonnal letartóztatták, és a börtönben ismét nagyon rossz egészségi állapotba került. Mozgalmát közben terroristakapcsolatokkal rendelkező szervezetté minősítették, s ezzel gyakorlatilag felszámolták.

Murakhovszkijt időközben regionális egészségügyi miniszteri posztra léptették elő.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik