Nagyvilág

Macsetével gyilkolt egy kamasz egy brazil bölcsődében

FABIO TEIXEIRA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
FABIO TEIXEIRA / ANADOLU AGENCY / Anadolu Agency via AFP
A bozótvágós gyilkost súlyos sérülésekkel vitték kórházba, az indítéka nem ismert, áldozatai két évnél fiatalabbak.

Döbbenetes gyilkosság történt Brazíliában: egy 18 éves fiatal behatolt a dél-brazíliai Saudades egy bölcsődéjébe és ott megölt legkevesebb két kisgyereket, valamint megsebesített egy dadát – írja a BBC News. Úgy tudni, a kisgyerek áldozatok két évesnél fiatalabbak voltak. A támadó először egy ajtóban álló dadára támadt, őt üldözve hatolt az épületbe.

A katonai rendőrség tudomása szerint egy macsetével, azaz bozótvágó késsel volt felfegyverkezve az elkövető.

Miután sikolyokat hallottak a bölcsőde szomszédságában lakók és odarohantak, a fiatal elkövető megpróbált öngyilkos lenni a macsetével. Őrizetbe vették és kórházba szállították.

A helyi média szerint félő, hogy kettőnél több áldozata lesz a gyilkosságnak. Úgy tudják, a tett idején több dada gyerekekkel elrejtőzött egy-két szobában. A bölcsőde a 9000 lakosú városkában 3 éves korig fogad gyerekeket.

Brazíliában ritkák az ilyen oktatási, gyermekjóléti intézmények elleni támadások, de sajnos előfordulnak. 2011-ben 12 gyerek halt meg és 22 sebesült meg súlyosan, amikor egy 23 éves korábbi diák tüzet nyitott rájuk egy Rio de Janeiro-i iskolában. Az áldozatok 12-14 év közöttiek voltak. 2019-ben pedig két fiatal fegyveres öt tanulót, egy tanárt és egy iskolai alkalmazottat ölt meg São Paulo közelében.

(Kiemelt képünk illusztráció.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik